Optika szolgáltatások

 

Szemüvegkészítés

A szemüveg látásjavító gyógyászati segédeszköz, ezért elkészítése szakértelmet, precizitást igényel. Minden szemüveg egyedi méretvétel alapján készül, ami azt jelenti, hogy elsősorban látásvizsgálat során megállapított szemenkénti dioptriaérték, valamint a szemüveg viselőjének két szeme közötti egyéni távolsága, vagyis egyedi pupillatávolsága szükséges ahhoz, hogy az elkészült termék betöltse a funkcióját és valóban segítse, javítsa a viselője látását.

Szemüvegjavítás

A szemüveg állandó igénybevételnek kitett használati tárgy. Ezért bizonyos időközönként szükség lehet azoknak a beállításoknak az ellenőrzésére, amely az elkészítésekor a viselőjére volt optimalizálva. A leggondosabban tisztán tartott szemüveg alkatrészei is kophatnak, elhasználódhatnak, szennyeződhetnek. Így bizonyos alkatrészeket rendszeres időközönként indokolt lecserélni. A szemüveg ultrahangos tisztítása olyan részeken is megtisztítja a szemüveget, ahová nehéz bármilyen más tisztító eszközzel benyúlni.

Lencseoptimalizálás (i.Terminal)

 

Minden szemüveg akkor adja vissza a legjobb látásélményt, ha a lehető legpontosabb mérési eredmények állnak rendelkezésre a viselő anatómiai jellegének és a szemüveg méretadatainak figyelembevételével és összehangolásával.